-

förra fredagen så var barnen på övernattning, lillherrns hos papas och bönan hos farmor.

pappan och jag var bjudna på julbord med husmanhagberg på säfvstaholms slott i Vingåker. ett jättebra och gott julbord och mysig atmosfär. trevlig kväll och tack igen för den otroligt fina julklappen! 

vi sov kvar hos morfar & mormor och på vägen hem åkte vi förbi min brukare och fikade och pratade en stund. hoppas så att ryggen blir bra snart så jag kan komma igång och jobba igen!


på kvällen så åkte tomtarna fram och granen upp! rött och guld blev det i granen i år och med lite assistans så klädde barnen nästan hela själva.

bönan önskade sig glitter i granen och jag är en smula allergisk mot de där girlangerna med glitter men hon blev glad av min lösning med guldlängder man hänger upp i små grupper.


i tisdags så var barnen hemma från förskolan och moster var med hela dagen och hjälpte oss. 

bönan hade 3års-koll hos tandläkaren och det gick kalasbra. hon gapade och gjorde som tandläkaren bad om. tillsägning om att det är dags att sluta med nappen på natten som vi redan börjat peppa henne inför.

efter tandläkaren åkte vi hem och började med lussebullar. lillherrn och jag missade själv utbakningen för vi åkte in till logoped. men bönan och moster M fixade klart bullarna.
logopeden var nöjd med hans framsteg och tyckte inte vi behövde komma tillbaka mer. fick en sista övning att öva på sch-ljud!
tack för all hjälp Matilda ❤️

skottar grus på gatan

i tisdag var också vår bil äntligen klar från verkstaden! kändes skönt att få hem den men vi kommer sakna lånebilen!


i tisdag kväll kom Sofie, Sofia och Iris. för fjärde året i rad så träffades vi och gjorde julgodis. en god tradition!

igår onsdag så åkte vi direkt mot Norrköping när de kom hem från jobb och förskolan.
vi hade redan avslöjat vad vi skulle göra så det var två exalterade barn.
de fick i julklapp av oss ett till marsvin!
jag hade redan ringt och kollat så de hade honor i butiken och de hade "paxat" en åt oss som jag valt ut över telefon efter att ha fått henne beskriven.
och så fin hon var, lilla Phoebe Thunderman, som barnen döpt henne till.

hemma med nya familjemedlemmen blev det lite att pyssla med för eftersom hon ska dela bur med Mimmi så skulle buren skrubbas och städas.

den var vi spända på hur Mimmi och Phoebe skulle reagera på varandra.
väldigt avvaktande och lite rädda för varandra först sen klickade de och Mimmi började putsa på den lilla. så gulligt att se!

Mimmi har axlat storasyster rollen väldigt bra och nu när jag var nere så vaktar hon nästan Phoebe när jag pratar med dem, haha. hoppas och tror de ska trivas bra ihop!

Allmänt | | Kommentera |

-

ska skriva mer om gårdagen och dag idag men det får bli imorgon.

men måste bara visa vad jag fick av min brukare och kollegor.

är fortfarande väldigt nöjd över mitt jobb-byte!

Allmänt | | En kommentar |

-

klockan 7 imorse hämtade morfar upp mig och vi styrde mot Stockholm.

9.50 skulle jag infinna mig för magnetröntgen i en byggnad precis bredvid Globen.
vi var 20 minuter tidiga och fick komma in direkt. hade haft lite ågren att jag skulle få panik att ligga i maskinen. vet inte varför egentligen för jag har aldrig varit rädd för trånga utrymmen och har gjort magnetröntgen förut. kände olusten och paniken komma krypande två gånger men andades och fokuserade på julmusiken jag hade i hörlurarna.
gjorde väldigt ont att ligga där i cirka en halvtimme. låg med benen lite i vinkel och på hårt underlag. rann tom någon tår för det gjorde så ont, haha.
fick inga resultat idag, det skulle skickas till läkaren på vårdcentralen. så nu är det bara att vänta.

vi tog en liten sväng på Globen shoppingcentret (vilket jag fått äta upp). men, blev klar med paketen för mig och Roberth till julklappsspel, två julklappar till barnen och lite smink till mig - så lite värt var det att få ont efteråt, höhö.
• tack pappa för all hjälp idag •

hemma i forssjö igen stod det julmys på förskolan på schemat. vi sladdade in något sent, jag och pappan, så missade början på fina sångerna barnen bjöd på.
fika och vernissage av konstverk av alla dess former barnen gjort.

hemma igen gjorde vi inte mycket, mat och julkalendern på tvn. trött liten tjej somnade strax efter 18 i soffan.

inga bilder tagna men bjuder på denna goding från 2 år sen. alltså, kolla lilla gosebönan!!

Allmänt | | En kommentar |
Upp