-

ligger just nu (00.49) och kan inte sova för ryggen gör ont. ungefär som samtliga nätter sen den 10:de november.

jag somnar och vaknar efter någon timme.
kan passa på att skriva om 5-årskalaset innan värktabletten slår till.

bubbas hade själv valt vilka han ville bjuda, eller, han hade velat bjuda bra många fler men eftersom vi inte har det störta av hus och rum så fick han bjuda 10st.
temat bestämde han själv, pirat-tema!
så det bestämdes att det självklart skulle bli en skattjakt och fika.

fika blev en kladdkaka med dulce de leche med godis-dödskallar och marshmallows på. god blev betyget från dem som åt den.


dekorationer med dödskallar på pappan och jag hade även gjort vårt bästa för att klä ut oss till pirater.

vi startade med lite sång med utblåsning av ljus. några mammor stannade kvar och bjöds på kaffe och rester av kladdkakan efter barnen fått sitt.
snabbt blev ljudvolymen hög och som tur var kom moster M (hon skulle assistera på skattjakten) och hon hade utanför hittat flaskpost!

flaskposten kom från kapten Svartskägg som satt fast på en öde ö. han bad barnen om hjälp att hitta till hans gömda skatt innan hans fiender hittade den. som hjälp skickade han dem en karta.
barnen ställde ivrigt upp att leta efter skatten (stor chock va?)

på vägen till skatten var det lite hinder såsom att pricka bollar i en hink, köra "kaptenen säger" och "sätta ögonlappen på piraten".

nedan kör vi "kapten säger"

tillslut hittade de såklart fram till skatten som var en pinata fylld med godispåsar.det lät på alla barnen som de var nöjda med kalaset!

Allmänt | |
Upp