-

förra helgen jag jobbade med favoriten så gled vi rakt in på samma spår som vanligt, prata mat!
delar recept och gräglar oss hungriga dagarna igenom. några av de bästa recept jag har kommer från henne!
sist tipsade hon om Peter Jihedes köttasås (ej felstavat!)
den gjorde vi ikväll och den blev såå god!

vi fuskade dock, använde nötfärs istället för kalvfärs.

du behöver;

500 g kalvfärs

  • 3-5 msk röd pesto
  • 1-2 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1 pkt spaghetti
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 msk balsamico
  • 1 purjolök
  • 1 vitlök
  • salt
  • peppar
  • parmesan

gör så här;

  1. hacka gul lök.
  2. ta fram en stekpanna och sätt den på svag värme. låt löken svettas på svag värme. den ska bli genomskinlig. ta undan löken och lägg i en annan kastrull.
  3. höj värmen i stekpannan och bryn kalvfärsen i pannan.
  4. släng i löken i stekpannan igen tillsammans med grädde och röd pesto. salta och peppra denna härliga röra, sänk värmen på plattan och låt stå och puttra i ca 25 - 30 min.
  5. hacka vitlök och släng i detta i köttfärssåsen.
  6. koka upp vatten och koka pasta.
  7. hacka purjolök och bryn purjolök i en stekpanna. lägg ner den brynta purjolöken i en kastrull tillsammans med de krossade tomater och 2-3 msk vatten.
  8. tillsätt balsamico och salta och peppra tomatsåsen. 
  9. reducera såsen, låt den alltså koka så att en del av vattnen försvinner, tills tomatsåsen blir lite mer kompakt.
  10. lasta på pasta på en tallrik, häll på lite köttfärssås och sedan häll över tomatsåsen. som pricken över i:et kan man hälla över lite riven parmesan om man så vill!
Allmänt | |
Upp